Stockholm Radio – Sveriges enda civila kustradiostation

stockholmsradioStockholm Radio är Sveriges enda civila kustradiostation. Denna kustradiostation är inte begränsad till vattnen kring Stockholm, utan har täckning längst hela den svenska kusten samt i Vänern, Vättern och Mälaren.

Stockholm Radio levererar radiobaserade tjänster för både yrkessjöfart och fritidsbåtar, bland annat information om kustväder och navigationsvarningar. Man kan också få hjälp med vardagliga saker, som att hitta till närmsta gästhamn, båtbränslemack, apotek eller vårdcentral.

  • Det abonnemang som krävs för att kunna kommunicera med Stockholm Radio kostar 475 kronor/år för privat bruk.
  • Stockholm Radio är igång dygnet runt, alla dagar, året runt.
  • Som abonnent hos Stockholm Radio är du välkommen att göra testanrop till Stockholm Radio för att kontrollera din VHF-utrustning och träna på hur du gör anrop.
  • Stockholm Radio kan förmedla samtal mellan VHF och det publika telefonnätet. I din abonnemangsavgift ingår 20 kostnadsfria minuters samtal till telefonnätet via Stockholm Radio. Om du vill prata mer än så kostar det 12 kr/minut.Obs! Radiokommunikation är kostnadsfri, det är bara när man vill använda radion för att koppla upp sig mot telefonnätet som det tillkommer en minutavgift.